Kraj Döllach leži v narodnem parku Hohe Tauern v Avstriji. PZA stoji ob gostišču Hotel Restaurant Schlosswirt na desni strani, tik ob glavni cesti B107, ki pelje proti smučarskem centru Heiligenblut in naprej čez Grossglockner.

Število mest na PZA: 5

Cena: 8€ poleti, 10€ pozimi, 1,80€ taksa/os

Teren: Travnat, utrjen

Elektrika: JA – 2€

Voda: JA

Sanitarije: JA – v hotelu

Rezervacija: ni možna

Prehrana: kuhinja v hotelu obratuje do 21:00.

Aktivnosti v okolici: smučarija (Heiligenblut, Hohe Tauern), kolo, jahanje, pohajkovanje po okolici in hribih, kopanje, kolesarjenje, izposoja štirikolesnikov, streljanje, tenis, otroško igrišče, muzej, kulinarika, …

Akar, Adria Caravaning
Romantičen družinski hotel Schlosswirt je tudi lušna oštarija imenu primerna z unikatnim ambientom. Očitno je kompleks pod svežo taktirko ter stricem iz ozadja. Najverjetneje ata rus pametno investiral v srečo svoje hčere. Na dvorišču za gostiščem se namreč na mestu starega bazena gradi nov lesen kompleks, nasproti nedaleč stran pa že stoji zabavišče za male in velike: od zanimivega naravnega kopališča, igrišča, do plezalne stene, tenis igrišč in celo strelišča. Avstrijski zet pa nasmejan do ušes. Res, lepo je videti, ko se kraj razvija, ponuja in obeta.

PZA je urejen na travi med vrtom in teraso hotela, v kotu je lesena savna ter drva za kurjavo, vse s pogledom na solato, ribez, paradižnike in druge bio eko vrtnine. Noč je mirna, saj je promet čez Grossglockner v nočnem času zaprt.

Akar, Adria Caravaning

V povezavi s hotelom je ponudba res pestra. Ponujajo tudi več dnevne pakete z zajtrkom ali polpenzionom tako v poletnem kot tudi zimskem času. Avtobusna postaja je pred hotelom, hišni ljubljenčki dovoljeni.

AKAR, ADRIA CARAVANING: za vas pišemo, rišemo in razmišljamo… več sorodnih člankov najdeš tukaj.