Na poti iz Zell am See proti Berchtesgardnu stoji Lofer. In seveda, če o njem ne veš nič, pelješ dalje. Mi smo iskali mesnico in smo ga našli. In kaj smo našli? Zaklad! Skupaj z mesnico vred 🙂
Te zanima športno ali družinsko? Lofer ima vse!

Kanuiranje, kanjoning, rafting, plezalne stene, padalstvo, pohodništvo, gorske in planinske poti, urejene kolesarske poti in gorske steze, smučarijo in turno smučanje, soteske, jame, sončenje, kopanje, namakanje, sproščanje… za male in velike 🙂

Res bogata dolina!

Resnično pravljičen kraj. Nisem mogla nehat fotkat. Ampak seveda moška sta postala lačna in drugačna in je bilo treba pohitet naprej. V planu je bil Berchtesgarden… pa smo spet sedli v avtodom in si obljubili, da se kmalu vrnemo.

In po parih metrih zagledam veliko tablo: Najlepša avstrijska planina Loferalm. Halt! Da bi šli naprej, bi bilo neumno. Itak, skočiš na net in poiščeš spanje.

Pa smo našli terno.

V sosednjem kraju St. Martin je kamp Grubhof.

Pa berem same superlative… pa dobitnik prestižnih nagrad…  Naj kamp v Evropi… In to kakšen kamp! Nismo še videli vseh, ampak tale je definitivno zmagovalec naše ture.

Mene je prepričal z velikimi parcelami, angleško travo in družinskimi kopalnicami. Je od tega še kaj bolj pomembno?

Leži ob reki in obratuje celo leto. Na 180 m2 parceli imaš vodo, elektriko, plin, odtok in wifi. 

Ponuja pa vse in še več: savno, wellnes, masaže, tematska otroška igrišča, fitnes, dobro hrano… in celo otroški rafting. Lastnik pravi, da so edini s tako ugodno široko in plitko reko, da otrokom varne igre nikoli ne zmanjka. 

Na tem mestu je pred tem že obstajal park z istim imenom Grubhof. 10ha parkovne površine se je uredilo v kamp, ampak mogočna parkovna drevesa so še vedno tam. Kamp je smiselno organiziran, združuje sodobno s tradicionalnim in daje prednost travniku in lepoti.

Pravi gazda, da je glavna stavba zgrajena iz 400 let starega lesa. Ne moreš je zgrešit, tam je tudi recepcija.

Ker imajo otroci dovolj prostora, začuda ne vpijejo in ne divjajo, ne skačejo pod kolesa ali čez sosedovo parcelo. Tudi žoga ti ne prileti v sveže skuhano kavico na mizi, saj se vsi igre željni, veliki in mali (ki ostanejo čez dan v kampu), lahko igrajo na prostornem cvetličnem travniku ali velikih igralnih površinah, ki so primerno oddaljene.
Carsko. Lastniku vsa pohvala.

Dober glas gre v deveto vas, zato je treba parcelo v glavni sezoni pravočasno rezervirati.

Za rezervacije klikni tukaj.

Po mirni noči sledi akcija

Ogled najlepše planine Loferalm smo izvedli peš iz kampa. 15 min po urejenih sprehajalnih poteh in si pod gondolo. Za goste kampa je vožnja brezplačna 🙂 … Pa ko malo preračunaš, ti ni jasno od česa kamp sploh živi.

Saalachtal Card!

Gondola v ta planinski raj stane 10 €. Vendar se gost kampa s to karto, ki jo poleti (Jul/Avg) dobiš ob prijavi, vozi brezplačno, tako kot vožnja z lokalnimi busi in krajevno kopališče pa bližnje jame… Z njo dosegaš tudi zavidjive popuste še pri muzejih, gokard stezi, zip line… seznam ugodnosti je dolg.

Več o ugodnostih najdeš tukaj.

Ja, ko pa prideš na planino… Ko si zamisliš Vogel… Ko bi vsaj nekdo pokukal sem in dobil idejo zanj… ampak mi smo pač posebneži… raje zase kot za turiste in razvoj. Tu je pa vse urejeno. Peš poti, tematske poti, kolesarske poti, atrakcije za velike in male, planinske postojanke z odlično lokalno hrano po korektnih cenah ter mir. Krave in glasba zvoncev… Heidiwelt!

Na planini si lahko iz avtomata natočiš kozarec svežega mleka. Z vrha pa celo vidiš Kitzbilsko anteno…

Kljub temu, da me vse, kar Lofer ponuja, zanima, ti priznam, da poležavanje v travi ob jezeru s pogledom na 2-tisočake že prvi dan raziskovanja zelo paše 🙂

AKAR, ADRIA CARAVANING: za vas pišemo, rišemo in razmišljamo… več sorodnih člankov najdeš tukaj.