Zakaj med zimskimi počitnicami na Pag?

Za ljubitelje snega in zime, kot smo mi, je bila to zelo drzna odločitev. Ampak, če sneg vidiš samo še po televiziji, … če je temperatura spomladanska, … če okrevaš po zimski virozi ali gripi, … še veliko je razlogov, ki lahko prevagajo. Pri nas pa je bil odločilni ta, da smo podprli sinov šolski video projekt in jo mahnili tja, kjer je bilo vreme za snemanje najbolj stabilno.

Pag je obetal veliko lepega vremena, malo vetra, odlično scensko okolje in malo nepotrebnih statistov. In zadeli smo terno. Ne samo, da smo imeli razmeroma prazne ceste, še v kampu smo bili edini gostje. Velike izbire sicer tudi ni bilo. Kamp Šimuni je bil edini odprt kamp na otoku Pagu.

Otog Pag je sicer peti največji hrvaški otok, se pa pohvali z najdaljšo in najbolj razčlenjeno obalo. Leži ob Velebitskem kanalu vzporedno s celinsko obalo in spada med severno-dalmatinske otoke.

Je edini otok, ki se deli na dve županiji: severni del z mestom Novaljo spada pod županijo Lika-Senj, osrednji in južni pa pod Zadarsko županijo.

Z izgradnjo paškega mostu leta 1968 je Pag doživel svoj preporod.

*Med vožnjo po Pagu.

Kamp Šimuni pozimi

Kamp Šimuni leži na zunanji obali južne strani otoka in gleda na sosednji otok Maun. Leži na polovici med mestoma Pag in Novalja, od obeh je oddaljen pribljižno 10km.

Je ogromen družinski kamp. Odprt je 11 mesecev v letu, zaprto imajo le med 15.12.- 15.1. V času našega obiska, so potekala večja gradbena dela. Urejali so polovico kampa, punto in levo plažo. Stroji delajo tudi na vzhodnem delu kampa, za novimi mobilkami, kjer je izdelava območja z večjimi luksuznimi parcelami že v teku. Gradbene stroje smo slišali samo trikrat v celem tednu. Smo pa zapuščali kamp vsak dan, tako da nas dela niso prav nič motila.

*Eagle has landed.

Zaradi del na parcelah ni bilo ne elektrike ne vode

Tudi vsi sanitarni objekti so bili zaprti. So pa nam v zameno ponudili dostop do  toalete v eni izmed mobilnih hišk. Vendar so te hiške precej stran od morja, čisto na zgornjem delu kampa.

Ker smo navajeni uporabljati lastno kopalnico, velikodušne geste nismo sprejeli. Dostop do pitne vode je omogočen pri recepciji.

Teden brez priključkov na parceli…

Lahko se pohvalimo, da imamo AD urejen tako, da priklopa na elektriko niti ne rabimo. Imamo dobre akumulatorje in razsmernik za 230 V. Tako da bivanje brez priklopa na elektriko, tudi cel teden ne predstavlja nobenih težav. Naše številne divajse smo vsak dan brez problema napolnili.

BLOG

OdklopljeniKako smo polnili akumulatorje…

Pozimi nam tudi nizke temperature ne pridejo do živega. Grejemo se na plin, za hujši mraz pa še na disel.

Tudi zato, ker nismo imeli potreb po priključkih na parceli, smo si seveda izbrali eno lepših parcel na rtu ob morju. “Zimska tarifa” zanjo pa smešna. Plačali smo le turistično takso.

*Ko radost prebudi otroka v nama.

Kar pa me je prijetno presenetilo pa je bila odprta restavracija v kampu. Jedilnik je bil sicer okrnjen, ampak lačni nismo bili. Nudijo pa zajtrk, kosilo in večerjo – vsak dan. Cene ugodne. Hrana dobra. Tri odrasle glave – večerja 50 eur (3x glavna jed, pijača, sveža sladica).

*Restavracija v kampu Šimuni odprta tudi pozimi.

Pravijo, da z marcem končajo dela in takrat priključijo manjkajoče elemente za prve goste.

Seveda pa bivanje v mobilnih hiškah ves čas poteka nemoteno. Kar nekaj teh hišk je v zasebni lasti ali morda v dolgoročnem najemu. In te niso samevale.

Načrt kampa Šimuni najdeš tukaj.

*Miza pred kaminom, idealna za romantiko.

Kamp Šimuni poleti

Ta kamp slovi po tem, da sprejme 4.000 gostov. Samo v restavraciji se jih zamenja 250 vsak dan. Vendar je poleti v kampu na voljo še raznovrstna hitra hrana, picerija in ribja kantina z ribarnico.

Pohvalijo se tudi z nekaj objekti in animacijami za otroke in odrasle. Športno je tudi bogat: tenis, košarka, plezalna stena… Najboljši prostori se, po trenutnih podatkih, rezervirajo za 3 leta v naprej.

Mi smo se, glede na pogled iz spalnice in prazen kamp, na rtu nesramno sparkirali kar čez dve parceli. Niveliranje AD-ja ni bilo potrebno. Z našega mesta ob plaži smo bili vsak večer nagrajeni z bogatimi igrami barv sončnega zahoda.

AKAR, ADRIA CARAVANING: za vas pišemo, rišemo in razmišljamo… več sorodnih člankov najdeš tukaj.